kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

Gerty Hakkens-Hoefnagels

Mijn naam is Gerty Hakkens-Hoefnagels. Ik ben getrouwd met Jos en de trotse en dankbare moeder van onze 4 kinderen: een dochter van 20, een zoon van 18, een dochter van 14 en een zoon van 13. Samen wonen wij in en bij de prachtige natuur van de Brabantse Kempen. Daarnaast ben ik dochter van, zus van, vriendin van en zoveel mogelijk gewoon mezelf.

Moeder worden en het liefst van 4 kinderen was mijn allergrootste wens die, zoals je hierboven kunt zien, inmiddels in vervulling is gegaan. Deze wens heeft me meer opgeleverd dat ik ooit had durven dromen.

Toen ik, inmiddels 20 jaar geleden, moeder werd van onze oudste dochter was ik dolgelukkig en ik liep over van liefde voor onze dochter. Een natuurtalent als moeder voelde ik me (nog) niet.

Als ik nu terugkijk wist ik heel goed wat ze nodig had alleen miste ik soms het vertrouwen en de tools om in actie te komen. Niet altijd natuurlijk. Er waren ook momenten waarop ik precies wist wat ik wilde doen en dat ook deed.

Doordat mijn kinderen het beste in mij naar boven halen, ben ik op zoek gegaan naar de tools en informatie die ik nodig had om meer in actie te kunnen komen. De afgelopen 15 jaar heb ik me verdiept in de natuurlijke ontwikkeling van kinderen en met resultaat. Te weten welke wezenlijke vaardigheden mijn kinderen op welk moment aan het leren zijn maakte hun gedrag logisch en bracht ontspanning. Ik leerde heel goed naar mezelf te luisteren en meer op mezelf te vertrouwen en ontdekte dat ik meer van betekenis ben voor mijn kinderen door wie ik ben dan door wat ik doe.

Ik leerde mezelf beter kennen en begrijpen en hoorde vervolgens van mensen om me heen dat mijn kinderen zo veranderd waren. Bijzonder hoe dat werkt. Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus ik leef mijn kinderen voor wat ik ze van harte gun.

Investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling heeft ook mij als mens, moeder en professional veel gebracht. Zoals ik al schreef: meer dan ik ooit had durven dromen. Kwartjes vielen, bepaalde keuzes die ik had gemaakt werden logisch en nieuwe mogelijkheden kwamen in beeld. Na 8,5 jaar werken in de accountancy, 5 jaar bij een commercieel trainingsbureau en 10 jaar in mijn eigen administratiekantoor besloot ik te gaan voor een carrièreswitch en zo is in 2011 KIJKmetGerty geboren waarin ik gevoelige moeders met een sterke wil help het beste in zichzelf en hun omgeving naar boven te halen.

Alle trainingen, cursussen en opleidingen die ik heb gedaan hebben een directe link met mij als mens en mijn gezin. Ik geloof in de combinatie van kennis en ervaringsdeskundigheid. Dan weet je pas echt waar je over praat.

Meer over mijn ervaringen lees je verspreid over deze website.

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je kinderen voor wat je ze van harte gunt.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 48 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019