Wat zijn hartewensen

Je kunt bij KIJKmetGerty terecht voor hartewenscoaching voor gezinnen. Hartewenscoaching omdat ik geloof in mogelijkheden en dat ieder mens (groot en klein) zijn/haar hartewensen waar kan maken. Als ik dit tegen mensen zeg, krijg ik vaak de reactie ‘je moet wel reëel blijven’. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik bedoel daarmee niet dat je altijd precies kunt krijgen wat je wilt. Nee, ik heb het over jouw hartewensen en dat is niet zomaar wat.

Jouw hartewens is:

  • een vurig verlangen
  • dat je tot in je tenen voelt
  • wat voor jou echt belangrijk is
  • en misschien nog wel het allerbelangrijkste: het is van jou, wat jij wilt omdat het voor jou van wezenlijk belang is.

Hartewensen gaan dus niet over de loterij winnen of een dure auto rijden maar over het verlangen dat daaronder zit.

Stap 1

De eerste stap in het waarmaken van je hartewensen is weten wat je hartewens is. Dat helder te krijgen kan soms al een uitdaging zijn. De tijd nemen om daarbij stil te staan kan tot verrassende resultaten leiden. Een manier om dat te doen is door een wens in gedachten te nemen en jezelf de vraag te stellen:

Wat maakt dat ik dit wil, wat levert dit mij op?

Blijf deze vraag stellen totdat je bij de hartewens bent die past bij de hierboven genoemde 4 punten.

Stap 2

Dan komt de volgende uitdaging: de beren op de weg. Die komen we allemaal tegen in ons leven. Hierbij is het goed om het volgende te weten:

  • Als je iets heel graag wilt, wil je het vaak snel en daardoor neem je misschien te grote stappen. Je hartewens realiseren doe je stap voor stap, op jouw tempo, op jouw manier. Begin met de eerstvolgende haalbare stap die je iets dichter brengt bij waar je komen wilt. En geniet van iedere stap die je neemt.
  • Je hartewensen waarmaken kan allerlei gevoelens bij je oproepen. De meeste mensen hebben weinig geleerd over hoe je daarmee omgaat en daardoor laat je je vaak afschrikken door deze gevoelens. Je gaat ‘verstandige keuzes’ maken en dat zijn niet altijd de beste keuzes. Laat deze gevoelens er zijn en achterhaal welk signaal ze je geven zodat ze je verder helpen ipv tegenhouden. Dit is een van de redenen waarom de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen zo levensbepalend en levensverrijkend is.

Je hartewensen waarmaken gaat niet vanzelf en soms heb je er veel geduld, liefde en doorzettingsvermogen voor nodig en dat zijn ze meer dan waard.

Tijdens een van mijn workshops vroeg ik een deelnemer naar haar hartewens. Haar hartewens was ‘in Spanje wonen maar…’. De welbekende beren op de weg kwamen meteen tevoorschijn. Ik vroeg haar wat maakte dat ze in Spanje wilde wonen, hoe zou haar leven dan veranderen. Even later werd duidelijk dat haar hartewens iets heel anders was namelijk ‘contact met gelijkgestemden’. Daarvoor hoefde ze helemaal niet naar Spanje dus de eerder genoemde beren verdwenen en ze ging met haar eerstvolgende haalbare stap in beeld naar huis.

Neem contact met me op. Ik laat je graag ontdekken en ervaren hoe jij jouw eigen bewuste keuzes kunt maken en hoe heerlijk dat voelt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.