kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

KIJK op je(jullie) karakter

Doe je iets op een bepaalde manier omdat het is wie je bent of omdat dat is hoe je het jaren hebt gedaan (om welke reden dan ook) waardoor het een patroon is geworden dat je telkens herhaalt?
Karakterologie biedt je de kans om je beperkende overlevingspatronen te doorbreken zowel fysiek als mentaal.

Heel erg dankbaar dat ik terecht ben gekomen bij Gerty en de mogelijkheid heb gehad om een Karakterstijltest te maken. Op mijn zoektocht naar mezelf heeft het me ontzettend veel inzicht gegeven in wie ik ben en waarom ik bepaalde patronen heb ontwikkeld. Het laat me zien dat ik compassie mag hebben met mezelf, en hoe ik bepaalde patronen kan en mag doorbreken omdat ze niet zijn wie ik werkelijk ben. Door dit inzicht en de persoonlijke ontwikkeling die ik doormaak, voel ik me rustiger in het dagelijkse leven en heb vertrouwen dat ik mezelf en mijn werkelijke passie en gevoel ga vinden. Dank je wel! Voor het zijn wie JIJ bent Gerty! Het warme welkom, de duidelijke antwoorden op heel veel vragen en het er mogen zijn zoals ik ben. Ik herken me in bijna alles zoals je dat beschreven hebt in de test. Nadat ik bij je weg ben gegaan heb ik de uitslag nog heel vaak doorgelezen en vielen heel veel stukjes van mijn puzzel in elkaar. Het is net of het me kracht en vertrouwen geeft om voor mezelf te gaan staan. Ik kom dichter bij mijn gevoel en kracht en laat me minder raken door de buitenwereld. Al lukt het me vaak ook (nog) niet maar ik zie en herken het wel. En dat mag er ook zijn.
Liefs Anke
39 jaar

Karakterologie

Je karakter heeft je gebracht waar je nu bent. Het geeft je mooie kwaliteiten die je in kunt zetten en waarmee je van betekenis bent voor jezelf en je omgeving. Ieder karakter kent ook z’n valkuilen waar je het liefst niet in wilt stappen en toch regelmatig doet. Gelukkig kun je dit belemmerende (overlevings)patroon doorbreken en daarmee je karakter vrij maken en je natuurlijke levensenergie vergroten.

Je karakter beïnvloedt je gedachten, je overtuigingen, je lichaam, je gevoelens, je houding en je gedrag. Je karakter bestaat uit een combinatie van een aantal karakterstijlen. Deze karakterstijlen worden gevormd in de eerste 7 jaar van je leven (inclusief zwangerschap). Iedere karakterstijl heeft zijn eigen kwaliteiten, behoeften, valkuilen en ontwikkelingskansen. Iedereen heeft alle karakterstijlen in zich. In hoeverre ze op de voorgrond staan of juist niet is verschillend en dat maakt jouw unieke karakter.

KIJK hebben op je karakter betekent ontdekken welke karakterstijlen op de voorgrond staan bij jou, je partner, je kind(eren). Door dit in kaart te brengen ontdek je als het ware jullie gebruiksaanwijzing. Gedrag wordt logisch en je gaat zien wat er nodig is.

De Karakterspiegel was en is één en al herkenning en bevestiging. Het laat me zien waar ik sta en geeft me vertrouwen en richtingsgevoel. Niet alleen zo zeer van wie/wat ben ik, ook: hoe wil ik zijn. Zonder het gevoel te hebben daarvoor te moeten handelen of doen, meer een bewustwording. Er is weer een nieuwe laag aangeboord. Dank je wel daarvoor!
Mignon
45 jaar

Wat levert KIJK op je karakter jou op?

Tijdens een gesprek van 2,5 uur bespreken we de diversen karakterstijlen en de bijbehorende kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelingskansen en krijg je tips en handvatten. KIJK op je karakter geeft (h)erkenning, begrip, ontspanning en meer natuurlijke levensenergie. Het creëert betere kansen voor de toekomst:

  • minder angstig
  • kan voor zichzelf zorgen​
  • kan steun regelen in zijn leven​
  • mag zich vrij voelen (kan ja en nee zeggen)​
  • mag fouten maken​
  • kan grenzen ervaren en bewaken​
  • kan zichzelf laten zien​

Bepaalde uitspraken en ideeën die ik had over het karakter van mijn kinderen werden bevestigd toen ik kennis maakte met de karakterologie. Door me te verdiepen in de karakterologie bij kinderen, bij volwassenen en binnen gezinnen heb ik nu de tools in handen waarmee we het beste in elkaar naar boven halen. Het heeft mij en mijn gezin meer opgeleverd dan ik ooit had durven dromen.

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je kinderen voor wat je ze van harte gunt.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019