kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je kinderen voor wat je ze van harte gunt.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Wat betekent KIJK letterlijk?

Mijn woordenboek schrijft hierover het volgende:

  • KIJK: manier waarop je over iets denkt of over iets oordeelt = visie, zienswijze
  • KIJK hebben op betekent inzicht hebben in.
  • KIJKen: je ogen gebruiken. Dat doe je om iets of iemand te zien.

Je KIJK heeft direct invloed op je zelfvertrouwen.
Je KIJK wordt beïnvloed door jezelf, je omgeving, de informatie waarover je beschikt, je eerdere ervaringen en de keuzes die je maakt. Soms is een andere KIJK… de juiste focus net wat je nodig hebt. Door meer te begrijpen van je KIJK op jezelf en de wereld om je heen kun je effectievere keuzes maken.
Je weet wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken.

KIJK vat in 1 woord samen wat ik als keuzespecialist samen met jou(jullie) wil ontdekken. Ik KIJK met je mee en ga samen met jou JOUW KIJK ontdekken… wat gebeurt er op het moment dat het anders gaan dan je zou willen. Dat geeft namelijk waardevolle informatie waarmee je de deur naar de oplossingen weer open kunt zetten.

Dit alles doe ik vanuit de KIJK (= visie) dat iedereen uniek is en mag zijn. In mijn werkwijze staat dat voor mij voorop dus ik gebruik geen standaard checklist of labels. Ik beschik over een gereedschapskist met vele tools die ik tijdens het coachen naar eigen inzicht inzet.

KIJK staat voor mij ook voor:

Spiegelen

De twee K’s uit mijn logo zijn gespiegeld. Onderzoeken wat anderen spiegelen van jou door bij jezelf naar binnen te gaan. Dus als gedrag van anderen jou RAAKT… wat zegt dat over jou? Het leven is één grote spiegel. Spiegelen gebeurt vaak en meestal onbewust… zowel lichamelijk als geestelijk. Ook binnen je gezin gebeurt dit, denk maar eens aan die momenten dat je geraakt wordt door gedrag van je kind of je partner. Wanneer je gedrag wordt gespiegeld kan dat confronterend en juist ook heel verhelderend zijn. Hoe zou het zijn als je van jullie gedoe-momenten gedij-momenten kunt maken?

Respect

De i en j uit mijn logo symboliseren een kind en ouder die elkaar op gelijke hoogte aankijken. Op gelijke hoogte betekent met respect voor elkaar.

  • Respect voor de wijsheid van de ouder èn de wijsheid van het kind.
  • Respect voor de behoeften van de ouder èn de behoeften van het kind.
  • Respect voor het gevoel/de beleving van de ouder èn het gevoel/de beleving van het kind.

Verandering

De vlinder uit mijn logo staat symbool voor verandering. Verandering in hoe je kijkt naar jezelf, anderen en gebeurtenissen. Je wordt je bewust van wie je bent, wat je denkt en voelt (en het verschil hiertussen) en hoe je handelt. Dit proces kan van een last een lust maken, van een ‘stoornis’ een (her)ontdekt talent, van een probleem een valkuil die de weg naar de (verborgen) kwaliteit kan wijzen.

Kortom: ik KIJK en zie je graag, los van labels en ‘de norm’.

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019