Gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

Ik help jou naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Wat betekent KIJK letterlijk?

Mijn woordenboek schrijft hierover het volgende:

 • KIJK: manier waarop je over iets denkt of over iets oordeelt = visie, zienswijze
 • KIJK hebben op betekent inzicht hebben in.
 • KIJKen: je ogen gebruiken. Dat doe je om iets of iemand te zien.

Je KIJK heeft direct invloed op je zelfvertrouwen.
Je KIJK wordt beïnvloed door jezelf, je omgeving, de informatie waarover je beschikt, je eerdere ervaringen en de keuzes die je maakt. Soms is een andere KIJK… de juiste focus net wat je nodig hebt. Door meer te begrijpen van je KIJK op jezelf en de wereld om je heen kun je effectievere keuzes maken.
Je weet wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken.

KIJK vat in 1 woord samen wat ik als keuzespecialist samen met jou(jullie) wil ontdekken. Ik KIJK met je mee en ga samen met jou JOUW KIJK ontdekken… wat gebeurt er op het moment dat het anders gaan dan je zou willen. Dat geeft namelijk waardevolle informatie waarmee je de deur naar de oplossingen weer open kunt zetten.

Dit alles doe ik vanuit de KIJK (= visie) dat iedereen uniek is en mag zijn. In mijn werkwijze staat dat voor mij voorop dus ik gebruik geen standaard checklist of labels. Ik beschik over een gereedschapskist met vele tools die ik tijdens het coachen naar eigen inzicht inzet.

KIJK staat voor mij ook voor:

Spiegelen

De twee K’s uit mijn logo zijn gespiegeld. Onderzoeken wat anderen spiegelen van jou door bij jezelf naar binnen te gaan. Dus als gedrag van anderen jou RAAKT… wat zegt dat over jou? Het leven is één grote spiegel. Spiegelen gebeurt vaak en meestal onbewust… zowel lichamelijk als geestelijk. Ook binnen je gezin gebeurt dit, denk maar eens aan die momenten dat je geraakt wordt door gedrag van je kind of je partner. Wanneer je gedrag wordt gespiegeld kan dat confronterend en juist ook heel verhelderend zijn. Hoe zou het zijn als je van jullie gedoe-momenten gedij-momenten kunt maken?

Respect

De i en j uit mijn logo symboliseren een kind en ouder die elkaar op gelijke hoogte aankijken. Op gelijke hoogte betekent met respect voor elkaar.

 • Respect voor de wijsheid van de ouder èn de wijsheid van het kind.
 • Respect voor de behoeften van de ouder èn de behoeften van het kind.
 • Respect voor het gevoel/de beleving van de ouder èn het gevoel/de beleving van het kind.

Verandering

De vlinder uit mijn logo staat symbool voor verandering. Verandering in hoe je kijkt naar jezelf, anderen en gebeurtenissen. Je wordt je bewust van wie je bent, wat je denkt en voelt (en het verschil hiertussen) en hoe je handelt. Dit proces kan van een last een lust maken, van een ‘stoornis’ een (her)ontdekt talent, van een probleem een valkuil die de weg naar de (verborgen) kwaliteit kan wijzen.

KIJKmetGerty is er voor

 • Gezinnen die graag het beste in elkaar naar boven halen.
 • Gezinnen die geloven in de kracht van samen vanuit de kracht van ieder individu.
 • Gezinnen die niet in hokjes passen.
 • Gezinnen die graag gaan voor mogelijkheden.
 • Gevoelige, slimme, creatieve ouder(s) en kind(eren). #beelddenker #sfeergevoelig #intens #anders #snelledenker
 • Gezinnen met kinderen die niet uit de verf lijken te komen.
 • Ouders, opvoeders en leerkrachten die hun natuurlijk leiderschap willen ontwikkelen en vergroten.
 • Ouder(s) en opvoeders die hun kind(eren) willen voorleven wat ze ze van harte gunnen.
 • Ouders die investeren in het welzijn van zichzelf en hun gezin zien als de beste investering die je kunt doen.

Ervaringen

De vonkjes vliegen mij hier om de oren en dat wilde ik jou graag even vertellen want jij hebt ze toch ook mee aangewakkerd. Ik ben je dankbaar, Gerty. Voor de lieve bemoedigende dingen die je ‘schijnbaar’ terloops tegen me zegt zoals bij het theekransjes community event of het vonkgesprek en die bij mij elke keer een vuurpijl planten wachtend om te gaan knallen. En die gaan knallen. Ik zag mijzelf vorige week voor het eerst over een jaar, helemaal happy met mijn bedrijf. Ik realiseerde me dat het gewoon gaat gebeuren. Dat doet een vonkgesprek dus met mensen.
Berthea de Boer
van KaJemba Kindercoaching
De inspiratiedag bij Gerty heeft me nieuwe inzichten gegeven ten aanzien van de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen. Deze periode wordt door ouders en professionals vaak verward met vroegtijdige pubertijd. Jammer, want dan ga je voorbij aan deze bijzondere ontwikkeling die een kind doormaakt. Met deze dag sloeg ik twee vliegen in een klap. Als kindercoach kan ik deze informatie inzetten bij de begeleiding van klanten. En als moeder van een 9-jarige zoon kan ik de handreikingen van Gerty thuis ook meteen toepassen. Als je werkt met kinderen van rond de 9 jaar, dan is deze dag onontbeerlijk. Het geeft je informatie waarmee heel veel dingen op hun plek vallen en waarmee je direct aan de slag kunt in je praktijk. Hoe fijn is het om op die manier kinderen en ouders op weg te kunnen helpen met praktische tools? Daarnaast is Gerty een warme coach, bij wie je je meteen welkom voelt. Op geheel eigen wijze weet zij haar missie, het uitdragen van kennis over deze bepalende ontwikkelingsfase, over te brengen. Daarmee wordt deze leerzame dag, ook gewoon een hele leuke en gezellige dag!
Heel erg dankbaar dat ik terecht ben gekomen bij Gerty en de mogelijkheid heb gehad om een Karakterstijltest te maken. Op mijn zoektocht naar mezelf heeft het me ontzettend veel inzicht gegeven in wie ik ben en waarom ik bepaalde patronen heb ontwikkeld. Het laat me zien dat ik compassie mag hebben met mezelf, en hoe ik bepaalde patronen kan en mag doorbreken omdat ze niet zijn wie ik werkelijk ben. Door dit inzicht en de persoonlijke ontwikkeling die ik doormaak, voel ik me rustiger in het dagelijkse leven en heb vertrouwen dat ik mezelf en mijn werkelijke passie en gevoel ga vinden. Dank je wel! Voor het zijn wie JIJ bent Gerty! Het warme welkom, de duidelijke antwoorden op heel veel vragen en het er mogen zijn zoals ik ben. Ik herken me in bijna alles zoals je dat beschreven hebt in de test. Nadat ik bij je weg ben gegaan heb ik de uitslag nog heel vaak doorgelezen en vielen heel veel stukjes van mijn puzzel in elkaar. Het is net of het me kracht en vertrouwen geeft om voor mezelf te gaan staan. Ik kom dichter bij mijn gevoel en kracht en laat me minder raken door de buitenwereld. Al lukt het me vaak ook (nog) niet maar ik zie en herken het wel. En dat mag er ook zijn.
Anke
39 jaar
Lieve Gerty, ik wil je heel heel heel erg bedanken voor de verdiepingsdag. Er was een heerlijk ontspannen sfeer en jij vertelde op die manier ook al jouw verhalen. Zo werden we meegenomen in de wereld van de ontwikkelingsfasen en natuurlijk speciaal die van 9 - jarigen. Je weet heel goed de essentie van de gevoelsbeleving over te brengen. Ik heb nog dagen erna inspiratie gehad. En nog steeds... Dat ga ik op mijn manier verwerken in de eerstkomende ouderbijeenkomst.
Lieve Gerty,
Ik heb genoten van de begeleiding die ik van je gekregen heb. In het begin vond ik het spannend, vooral omdat ik de juf van je zoon ben. Maar ik was door jouw Facebook-oproep ook nieuwsgierig geworden. Altijd hebben we in alle openheid kunnen communiceren, ik voelde me al snel vertrouwd bij jou. Hierdoor lukte het me om me vrijwel direct open op te stellen voor jou als coach en het traject wat we zouden starten. Je hebt me geholpen in mijn zoektocht naar 'iets', ik wist zelf niet waar ik naar op zoek was. Ik twijfelde over alles, of ik nog wel voor de klas wilde staan. Jij luisterde, liet me nadenken en en liet me verschillende opdrachten doen waardoor ik bij de kern ben gekomen. Naast verschillende huiswerkopdrachten, die me ook tussen onze afspraken op scherp hebben gezet, heb ik regelmatig raar opgekeken van jouw opdrachten. Echt 'out-of-my-comfort-zone'...! Altijd voelde ik de ruimte om dit met je te delen, om me te uiten. En om de opdracht dan in mijn eigen tempo te doen. Wat ben ik trots op wat ik bereikt heb. Het heeft me in mijn kracht gezet. Ik heb genoten van jouw aandacht en professionaliteit en van jouw openheid, enthousiasme en oprechtheid! Je hebt me echt geholpen. Bedankt Gerty!
Groetjes Manon Kessels
Manon Kessels
Leerkracht basisonderwijs
Een paar jaar geleden heb ik samen met mijn dochter coaching gehad bij Gerty. Vorige week vroeg ik aan mijn dochter of ze nog wist dat we dat hadden gedaan. Ze antwoordde papa de dingen die ik toen heb geleerd doe ik nog elke dag. ’s Avonds als ik naar bed ga mijn hoofd leegmaken. Tik tegen mijn hoofd en alles valt door mijn oor naar buiten. Ik kan dan rustig slapen en ’ s morgens met een lach weer op. Toen vroeg ik: Wat is het best bij gebleven? Ze antwoordde: “Toen ze binnen kwam voor een kennismaking had ze een hele bak vol tekenspullen bij. Ze zij dat ik best kon tekenen en luisteren tegelijk’ Dat is ook zo. Het was vanaf het begin veilig en vertrouwd.
Hans en Lieve
Nadat onze zoon van 9 een paar dagdelen met Gerty heeft doorgebracht zien wij steeds meer terug van ons oorspronkelijke mannetje. De manier waarop, doet het hem helemaal; naar buiten, ontdekken, praten, spelletjes, tekenen. Het sprak onze zoon allemaal aan! Gerty kan geweldig beeldend uitleggen hoe je brein werkt, waarom je pas iets kan nadat je het soms meerdere keren geoefend hebt en dat iedereen zijn eigen kernkwaliteiten heeft. Dat heeft zoveel rust bij onze zoon gebracht. Hij is weer veel vrolijker en relaxter. Raakt niet meer snel geïrriteerd als iets niet meteen lukt en staat veel meer open voor uitleg van buitenaf. Maar ook voor onszelf, als ouders, is het traject zeer bruikbaar. Niet alleen naar je kind en jezelf toe maar ook voor elkaar en naar derden. Ik heb echt gemerkt dat anderen ook tegen dezelfde issues aanlopen met hun kinderen en eigenlijk niet zo goed weten wat de “oorzaak” is. Mensen reageerden zo positief op onze verhalen van de belevenissen met Gerty. Het was een eyeopener voor velen. We zijn echt heel blij dat we haar gevonden hebben!
Daphne
uit Nieuw Vennep
Waar ik last van had is dat mijn kinderen dingen niet doen b.v. voor school, dingen uitstellen, gemaakte afspraken niet nakomen. Daar kon ik me dan zo over opfokken met als gevolg dat de sfeer in huis er niet prettiger op werd. Bij Gerty heb ik geleerd om anders naar je kinderen te luisteren zonder meteen je oordeel te hebben. Dat wil niet zeggen dat ze nu alle afspraken nakomen hoor, maar ik kan erop terugkomen zonder dat er een conflict ontstaat. En dit alleen door anders te communiceren!
Margon

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019