kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

Leerkrachten

Het onderwijs gaat mij aan het hart.
Ik heb een visie (KIJK) en vele ideeën waarmee ik graag van betekenis ben voor leerkrachten

Op een zaterdagochtend in maart deed ik spontaan een oproep hier op Facebook. Ik zocht een gepassioneerde leerkracht die een paar maanden intensief met mij wilde samenwerken in een pilot om meer en effectiever van betekenis te zijn, voor zowel haar leerlingen als zichzelf?

Na afloop mocht ik deze waardevolle woorden van haar ontvangen:
Lieve Gerty,
Ik heb genoten van de begeleiding die ik van je gekregen heb. In het begin vond ik het spannend, vooral omdat ik de juf van je zoon ben. Maar ik was door jouw Facebook-oproep ook nieuwsgierig geworden. Altijd hebben we in alle openheid kunnen communiceren, ik voelde me al snel vertrouwd bij jou. Hierdoor lukte het me om me vrijwel direct open op te stellen voor jou als coach en het traject wat we zouden starten. Je hebt me geholpen in mijn zoektocht naar 'iets', ik wist zelf niet waar ik naar op zoek was. Ik twijfelde over alles, of ik nog wel voor de klas wilde staan. Jij luisterde, liet me nadenken en en liet me verschillende opdrachten doen waardoor ik bij de kern ben gekomen. Naast verschillende huiswerkopdrachten, die me ook tussen onze afspraken op scherp hebben gezet, heb ik regelmatig raar opgekeken van jouw opdrachten. Echt 'out-of-my-comfort-zone'...! Altijd voelde ik de ruimte om dit met je te delen, om me te uiten. En om de opdracht dan in mijn eigen tempo te doen. Wat ben ik trots op wat ik bereikt heb. Het heeft me in mijn kracht gezet. Ik heb genoten van jouw aandacht en professionaliteit en van jouw openheid, enthousiasme en oprechtheid! Je hebt me echt geholpen. Bedankt Gerty!
Groetjes Manon Kessels"
Manon Kessels
(leerkracht)

Ben jij ook zo’n gepassioneerde leerkacht?

  • Je hebt passie voor je vak en de kinderen waar je mee werkt.
  • Je wilt je natuurlijk leiderschap vergroten.
  • Je wilt je weg vinden binnen het onderwijssysteem en er optimaal zijn voor je leerlingen.
  • Je bent bereid je kwetsbaar op te stellen.
  • Je wilt groeien en bloeien in je vak en in je menszijn.
Het onderwijs gaat mij aan het hart. Ik heb een visie (KIJK) en vele ideeën waarmee ik graag van betekenis ben voor leerkrachten. Ik heb zelf geen onderwijsachtergrond (behalve als moeder van 4 slimme, gevoelige, creatieve kinderen die inmiddels allemaal de basisschool hebben afgerond). Dat maakt dat ik makkelijk los van het onderwijssysteem met jou op zoek kan gaan naar jouw mogelijkheden. In de 15 jaar als moeder van een kind op de basisschool heb ik veel zien gebeuren en zag ik veel wat anders en fijner kan voor zowel leerling als leerkracht.

Inmiddels heb ik de tools in handen om daarin een waardevolle bijdrage te leveren. We kunnen zowel online als offline aan de slag. Ik ben graag jouw klankbord, sparringpartner, steun in de rug en soms ook je welbekende (zachte) schop onder je…

Ik help jou naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je leerlingen.

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je leerlingen.
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je leerlingen voor wat je ze van harte gunt.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019