kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

KIJKmetGerty naar...

Inspirerende, interactieve (huiskamer)lezingen over verschillende thema’s

Tijdens deze inspirerende, interactieve (huiskamer)lezingen deel ik graag mijn KIJK op en expertise over een bepaald thema met jou. Ik geef deze lezingen uitsluitend op uitnodiging.

  • Ben je geïnteresseerd in (een van de) onderstaande thema’s​?
  • Ken je andere moeders, opvoeders of professionals die jouw interesse delen​?
  • Deze interactieve lezing duurt ongeveer 2 uur en kan in jouw huiskamer, op school of in je praktijk plaatsvinden.
  • Bij minimaal 6 deelnemers (21,60 euro per persoon) en een voor mij haalbare reisafstand kom ik graag jouw kant op om jullie te informeren en inspireren.
  • Zoek je inspiratie voor een ouderavond? Bel me, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

(Het belang van) de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen (van gedoe naar gedijen)

21,60 euro p.p.

die over veel meer gaat dan 9-jarige kinderen. Een fase waarin afstand ontstaat en kinderen hun ouders nodig hebben alleen anders dan voorheen. De kennis hierover is niet algemeen bekend en daar breng ik graag verandering in omdat dit een positief en versterkend effect heeft op het hele gezin.

Het lijkt soms alsof de puberteit al begonnen is maar dit is echt een andere fase waarin kinderen zich bevinden. Deze kinderen zitten in de gevoeligste periode van hun ontwikkeling. Ik vertel je graag hoe deze fase een positief effect heeft op het verloop van de puberteit van je kind(eren).

Kinderen in deze ontwikkelingsfase voelen veel en weten niet altijd hoe ze daarmee om moeten gaan. Langzaam laten ze de magische sprookjeswereld achter zich en maken ze kennis met de werkelijke wereld die ze steeds meer en ook intenser gaan ervaren en beleven. Daardoor kunnen ze emotioneler zijn dan voorheen.

Het is waardevolle informatie die mij als moeder, mens en professional enorm heeft geholpen. Wat er dan gebeurt heeft impact op de rest van je leven dus de informatie is voor alle leeftijden waardevol.

Kinderen en stress
(van geboorte naar karakter)

21,60 euro p.p.

Gewoon jezelf zijn, ook in contact met anderen. Soms gaat dat vanzelf en kun je moeiteloos genieten van gezellig samen leuke dingen doen. Als je stress ervaart verandert dat. Dan worden je overlevingspatronen (karakterstijlen) actief waardoor je anders gaat denken, voelen en handelen dan je ‘normaal’ doet. Hier kies je niet voor, dat gebeurt onbewust. Deze karakterstijlen worden gevormd in de eerste 7 jaar van je leven (inclusief de zwangerschap). Hoe dat precies gaat en zichtbaar is is persoonlijk en dus voor iedereen anders. Een aantal voorbeelden:

  • Je bent slim, nieuwsgierig en leergierig en heel gevoelig. Je verzamelt veel kennis en kunt daar heel creatief mee omgaan. Je voelt je vaak niet welkom bij andere mensen.
  • Je houdt van actie en wilt graag de beste zijn. Je hebt lef en neemt graag het initiatief. Een confrontatie ga je niet uit de weg. Je vindt het moeilijk om je kwetsbaarheid te laten zien en andere mensen te vertrouwen.
  • Je bent een harde werker en staat graag klaar voor andere mensen. Je maakt anderen graag blij en bent daar ook goed in. Je houdt van harmonie. Je doet dingen graag op je eigen manier maar komt daar nauwelijks aan toe en dat frustreert je. En als het lukt kun je er niet echt van genieten.

Deze karakterstijlen beïnvloeden je gevoelens, je gedachten en je gedrag. De periode rondom het prille begin speelt hierin een belangrijke rol. Een lezing over de impact van gevoelsbeleving en stress in je jonge jaren op je gedrag van nu en een kennismaking met geboortepatronen en karakterologie.

Gevoelig, slim en creatief
(andersdenkers)

21,60 euro p.p.

Er is een groep kinderen voor wie het extra lastig is om uit de verf te komen. Dit zijn de kinderen die gevoelig, slim èn creatief zijn. Ze voelen zich anders, leven intens, denken snel en zijn sfeergevoelig en visueel ingesteld.

Door de wezenlijk andere manier van denken, beleven en informatie verwerken (anders dan wat ‘de norm’ aangeeft) wordt vaak gezien wat niet goed gaat en worden hun talenten niet benut wat gevolgen heeft voor hun zelfbeeld.

Tijdig problemen willen signaleren en bij achterblijvende resultaten de nadruk leggen op oefenen werkt niet of zelfs averechts. Er is iets anders nodig zodat deze kinderen op school en daarbuiten uit de verf kunnen komen.

Ben jij of je kind(eren) een andersdenker en wil je meer weten hierover? Ik informeer en inspireer je graag over deze thema’s.

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je kinderen voor wat je ze van harte gunt.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019