keuzespecialist voor gezinnen die niet in hokjes passen en graag het beste in elkaar (en zichzelf) naar boven halen

#voorgezinnen #ouderenkind #vangedoenaargedijen #samengroeienenontwikkelen

Moederinstinctologie

Met Moederinstinctologie© bied ik je als keuzespecialist mijn kennis, expertise en ervaringsdeskundigheid aan. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben je objectieve sparringpartner en coach je naar een vrij en betekenisvol (gezins)leven.

Waar ik last van had is dat mijn kinderen dingen niet doen b.v. voor school, dingen uitstellen, gemaakte afspraken niet nakomen. Daar kon ik me dan zo over opfokken met als gevolg dat de sfeer in huis er niet prettiger op werd. Bij Gerty heb ik geleerd om anders naar je kinderen te luisteren zonder meteen je oordeel te hebben. Dat wil niet zeggen dat ze nu alle afspraken nakomen hoor, maar ik kan erop terugkomen zonder dat er een conflict ontstaat. En dit alleen door anders te communiceren!
Margon

Van Gedoe naar Gedijen

 • Je bent een gedreven moeder
 • Je vindt het moederschap soms een confrontatie met jezelf
 • Je wilt het beste voor je kind
 • Je hebt een antenne voor het welzijn van je kind
 • Je voelt wanneer je kind het moeilijk heeft
 • Je ziet, voelt en ervaart van alles en wilt in actie komen
Dan komen de twijfels. Er is zoveel informatie. Er zijn verschillende visies over wat ‘goed’ is voor je kind. Hoe weet je wat het beste is voor jouw kind? Hoe maak jij je keuzes als moeder?

Wat jij ervaart als moeder lijkt anders dan wat ‘gebruikelijk’ is en dat maakt je soms onzeker.

Je gaat informatie verzamelen, je vergelijken met andere moeders. Je doet enorm je best maar vindt niet de antwoorden die je zoekt.
Herkenbaar?

Dat gevoel ken ik ook heel goed. Het mooie hiervan is dat dit gevoel ook een mooie kans is om te groeien voor zowel jezelf als je kind.
 • Heb je een wens voor je kind (en jezelf)?
 • Droom je van een vrij en betekenisvol leven voor je kind en voor jezelf?
 • Wil je vol vertrouwen je eigen keuzes maken en daarvoor gaan staan?
 • Wil je het ultieme voorbeeld zijn voor je kind?
Heb je het gevoel dat je dat kunt?

Maar ben je bang?
 • Bang om het op jouw manier te doen.
 • Bang omdat dat anders is dan wat je omgeving doet.
 • Hoe zal je omgeving reageren als je het op jouw manier gaat doen?
 • Bang om het verkeerd te doen.
 • Je twijfelt en zoekt de antwoorden buiten jezelf, in boeken of bij de aanpak van anderen ook al voel je dat dat eigenlijk niet past voor jou.

Je bent niet altijd de moeder die je wilt zijn en je houdt je in.

Dat gevoel ken ik goed.

Ik heb me in mijn jonge leven veel onzeker gevoeld. Er is een ding waar ik nooit aan heb getwijfeld en dat is dat ik moeder wilde worden en het liefst van 4 kinderen. Ik zag het helemaal voor me en ging ervan uit dat ik een natuurtalent zou zijn.

Totdat mijn grootste wens in vervulling ging. Dolgelukkig was ik en ik liep over van liefde voor onze dochter maar een natuurtalent als moeder voelde ik me (nog) niet.

Als ik nu terugkijk wist ik heel goed wat ze nodig had alleen miste ik soms het vertrouwen en de tools om in actie te komen. Niet altijd natuurlijk. Er waren ook momenten waarop ik precies wist wat ik wilde doen en dat ook deed.

Doordat mijn kinderen het beste in mij naar boven halen, ben ik op zoek gegaan naar de tools en informatie die ik nodig had om meer in actie te kunnen komen. De afgelopen 15 jaar heb ik me verdiept in de natuurlijke ontwikkeling van kinderen en met resultaat. Te weten welke wezenlijke vaardigheden mijn kinderen op welk moment aan het leren zijn maakte hun gedrag logisch en bracht ontspanning. Ik leerde op mezelf te vertrouwen en ontdekte dat ik meer van betekenis ben voor mijn kinderen door wie ik ben dan door wat ik doe.

Ik leerde mezelf beter kennen en begrijpen en hoorde vervolgens van mensen om me heen dat mijn kinderen zo veranderd waren. Bijzonder hoe dat werkt. Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven.

Als keuzespecialist help ik ouders een sfeer te creëren waarin de natuurlijke ontwikkeling
van hun kind(eren) èn henzelf optimaal kan plaatsvinden.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin ouders op zichzelf vertrouwen, van daaruit denken, voelen en bewust handelen en dit doorgeven aan hun kinderen waardoor het hele gezin tot bloei komt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Een wereld waarin ieder gezinslid zijn/haar kwaliteiten kent en zijn/haar dromen en doelen daarmee durft waar te maken en daarmee van betekenis is voor zichzelf en de wereld om zich heen.

Droom jij hier ook van?

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Aangesloten bij:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 48 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins. KIJKmetGerty 2011 – 2018