kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

De ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen

Een levensbepalende en levensverrijkende ontwikkelingsfase die over veel meer gaat dan 9-jarige kinderen

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je kinderen voor wat je ze van harte gunt.

Je bent met recht een expert op dit gebied. Dankjewel dat je je kennis wilde delen met mij. Om nog meer kinderen gelukkig te maken zodat ze hun eigen IK kunnen zijn.

De Ontwikkelingsfase

Een fase waarin afstand ontstaat en kinderen hun ouders nodig hebben alleen anders dan voorheen.

Het is een begin, een verdieping, een piekmoment en een voorwaarde om natuurlijk en effectief in beweging te komen. Kernwoorden zijn gevoelsbeleving, IK-ontwikkeling en AANgaan oftewel je eigenheid en veerkracht.

De kennis hierover is niet algemeen bekend en daar breng ik graag verandering in omdat dit een positief en versterkend effect heeft op het hele gezin.

Deze fase kan een positief effect hebben op het verloop van de puberteit van je kind(eren). Het lijkt soms alsof de puberteit al begonnen is maar dit is echt een andere fase waarin kinderen zich bevinden.
 • een fase vol tegenstrijdige gevoelens
 • ineens reageren ze anders op situaties
 • is het lontje soms kort
 • zitten de tranen hoog
 • willen ze vooral niet praten over wat er aan de hand is
 • het ene moment lijken ze al zo groot en het andere moment voelen ze nog zo kwetsbaar

Herkenbaar?

Ik help ouders, kinderen en professionals te zien en begrijpen wat er gebeurt in deze ontwikkelingsfase.

Signalen

 • emotioneel (vaak boos, bang of verdrietig)
 • veel denken, zich zorgen maken
 • heel druk of juist afwezig
 • moeite met keuzes maken
 • bereikt niet wat hij/zij wil bereiken
 • vaak moe, buikpijn of hoofdpijn
 • ‘de grapjas’ in de klas
Kinderen in deze ontwikkelingsfase voelen veel en weten niet altijd hoe ze daarmee om moeten gaan. Langzaam laten ze de magische sprookjeswereld achter zich en maken ze kennis met de werkelijke wereld die ze steeds meer en ook intenser gaan ervaren en beleven. Daardoor kunnen ze emotioneler zijn dan voorheen.

Soms schieten de emoties alle kanten op. Het woord emotie is geboren uit het Latijnse woord “émovéré”, wat betekent ‘in beweging’. Dat is ook precies wat emoties doen… je in beweging brengen. Dit kan naar buiten zijn en dus zichtbaar voor anderen of naar binnen toe en daarmee veel minder zichtbaar voor anderen. Als de emoties hoog oplopen kun je dat als een heuse storm ervaren die je overspoelt. Emoties van kinderen kunnen hun omgeving enorm triggeren. Daardoor kan strijd ontstaan of emoties worden onderdrukt. Dat helpt niet zo lang en vaak komen de emoties nog heftiger terug.

Wat kun je doen?

Ik help jullie graag het mooie en waardevolle van je gevoelsbeleving en emoties in te zien. Het zijn signalen, ze hebben een functie. Deze signalen leren zien en begrijpen geeft:
 • meer rust
 • meer zelfvertrouwen
 • ruimte om te zijn wie je bent
 • ruimte om ook te genieten van het leven
Soms is het fijn als er iemand meekijkt zodat je daarna weer zelf verder kunt. Ieder mens en dus ook ieder kind is uniek. Tijdens een coachingstraject ontdekken we samen het voor jou/jullie passende antwoord op deze vraag. Samen gaan we op avontuur en ontdekken we de logica achter het denken, voelen en doen van jou/je kind.

Door je bewust te zijn van wie je bent en wat je nodig hebt groeit je zelfvertrouwen, zit je beter in je vel en weet je hoe je het beste uit jezelf kunt halen door gewoon jezelf te zijn. Van ontdekken wie je bent naar ervaren wie je bent naar weten wie je bent en van daaruit je doelen en dromen waarmaken.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Ervaringen met KIJKmetGerty

Nadat onze zoon van 9 een paar dagdelen met Gerty heeft doorgebracht zien wij steeds meer terug van ons oorspronkelijke mannetje. De manier waarop, doet het hem helemaal; naar buiten, ontdekken, praten, spelletjes, tekenen. Het sprak onze zoon allemaal aan! Gerty kan geweldig beeldend uitleggen hoe je brein werkt, waarom je pas iets kan nadat je het soms meerdere keren geoefend hebt en dat iedereen zijn eigen kernkwaliteiten heeft. Dat heeft zoveel rust bij onze zoon gebracht. Hij is weer veel vrolijker en relaxter. Raakt niet meer snel geïrriteerd als iets niet meteen lukt en staat veel meer open voor uitleg van buitenaf. Maar ook voor onszelf, als ouders, is het traject zeer bruikbaar. Niet alleen naar je kind en jezelf toe maar ook voor elkaar en naar derden. Ik heb echt gemerkt dat anderen ook tegen dezelfde issues aanlopen met hun kinderen en eigenlijk niet zo goed weten wat de “oorzaak” is. Mensen reageerden zo positief op onze verhalen van de belevenissen met Gerty. Het was een eyeopener voor velen. We zijn echt heel blij dat we haar gevonden hebben!
Waar ik last van had is dat mijn kinderen dingen niet doen b.v. voor school, dingen uitstellen, gemaakte afspraken niet nakomen. Daar kon ik me dan zo over opfokken met als gevolg dat de sfeer in huis er niet prettiger op werd. Bij Gerty heb ik geleerd om anders naar je kinderen te luisteren zonder meteen je oordeel te hebben. Dat wil niet zeggen dat ze nu alle afspraken nakomen hoor, maar ik kan erop terugkomen zonder dat er een conflict ontstaat. En dit alleen door anders te communiceren!
Gerty heeft me geholpen met het vinden wat echt mijn problemen zijn en met hoe ze op te lossen. Ze heeft dit gedaan door middel van meerdere leuke ‘spelletjes’. Gerty stelde altijd de goede vragen en samen met bijvoorbeeld het coachspel is het is een creatieve manier om op de juiste antwoorden te komen. Ik heb zeker vooruitgang geboekt en herken gedrag, zodat ik daar bewuster mee om kan gaan. Dit heb ik na al deze ervaringen met Gerty meegenomen.

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019