kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

Veelgestelde vragen

Roept wat je leest vragen bij je op? Wellicht vind je hieronder het antwoord.
Is je vraag hieronder niet beantwoord? Dan vind ik het fijn als je je vraag aan mij stelt.

Je bent gespecialiseerd in de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen. Betekent dat dat je alleen 9-jarige kinderen coacht?
Nee, ik coach moeders in de thema’s en vaardigheden die horen bij de ontwikkelingsfase van 9/10/11-jarige kinderen. Dat heeft alles te maken met hoe je keuzes maakt vooral in die momenten waarop je jezelf tegenkomt. Doe je dat vanuit jezelf of in reactie op de ander of de situatie.

Voelen/beleven/ervaren doen we allemaal. Je gevoel leren (h)erkennen en inzetten heb je misschien (nog) niet geleerd wat de momenten waarop je jezelf tegenkomt lastig maakt, zowel voor ouder als kind.

Ik help moeders een sfeer te creëren waarin de natuurlijke ontwikkeling van hun kind(eren) èn henzelf optimaal kan plaatsvinden. Ik help ze hun dromen en doelen helder te krijgen, hun eigen bewuste keuzes te maken en om te gaan met en te genieten van wat er dan gebeurt → van gedoe naar gedijen.
Moeders coachen in de thema's en vaardigheden die horen bij de ontwikkelingsfase van 9/10/11-jarige kinderen. Dat klinkt niet logisch.
Ik kan me voorstellen dat dat niet meteen logisch lijkt. De kennis over deze ontwikkelingsfase is niet algemeen bekend. Als je je als moeder ergens niet bewust van bent kun je er ook niet bewust naar handelen. Het is mijn ervaring dat veel volwassenen ook nog worstelen met de thema’s uit deze ontwikkelingsfase. Dat maakt het lastig om voor te leven wat je je kind(eren) gunt. Door als moeder te ontdekken hoe jij keuzes maakt en welke rol gevoelsbeleving daarin speelt, kun je er daarna beter voor jezelf èn voor je kind(eren) zijn. Dat vraagt soms wat moed. Het moederschap is prachtig en echt niet altijd makkelijk. Het beste willen voor je kinderen kan ook het beste in jou naar boven halen (uiteraard geldt dit ook voor vaders).
Waarom richt je je op moeders?
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven. Daarom help ik moeders graag hun kinderen voor te leven wat ze ze van harte gunnen.
Werk je met moeders die vastlopen?
Dat kan maar hoeft niet. Met iemand praten over wie je bent, waar je nu staat in je leven en waar je naar toe wilt is waardevol en kan je enorm verrijken. Daarmee hoef je niet te wachten totdat je bent vastgelopen. Als wat ik schrijf voor jou herkenbaar is en je diep van binnen een wens voelt, een vonk die je wilt laten ontvlammen, bij jezelf of bij je kind(eren). Je hebt geen idee hoe en vraagt je af of het wel mogelijk is. Daar wil ik het graag met je over hebben. Ik geloof namelijk dat wensen werkelijkheid kunnen worden. Zelfs als jij er (nog) niet in gelooft. Het enige wat nodig is is dat jij in actie wilt komen.
Waarom keuzespecialist?
Toen ik net moeder was was mijn grootste wens voor mijn kinderen “dat ze niet onzeker zijn”. Want zo had ik me zo vaak gevoeld en ik gunde mijn kinderen iets anders. Inmiddels weet ik dat zulke wensen niet werken. Als je hard werkt om iets te voorkomen is dat vaak juist wat je creëert. Nu is mijn grootste wens dat ze bewust hun eigen keuze maken en dat deze volgende week weer anders mag zijn. Ik heb gemerkt dat de keuzes die je maakt jouw persoonlijk (gezins)geluk creëren en vergroten. Je omgeving, je omstandigheden, je ervaringen hebben daar allemaal invloed op. Op welke manier en in welke mate, die keuze is aan jou. Ik geloof in de kracht van je bewuste eigen keuze, de keuze waar je helemaal achter kunt staan. De keuze die voor jou het beste voelt. De keuze die je maakt vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Zo creëer je stap voor stap al doende het leven dat je wilt leven. Daarin ben jij de regisseur. Door te doen ervaar je of je op de goede weg bent of dat een andere keuze toch net beter past. Al doende leer je, iedere dag weer, een leven lang.
Waarom geboortepatronen en karakterologie?
Ik gun het ieder mens, groot en klein om eigen keuzes te (leren) maken en het leven te leven dat je wilt leven. Als alles gaat zoals je je had voorgesteld is het makkelijk om ‘gewoon jezelf’ te zijn. Op die momenten dat je jezelf tegenkomt (stress ervaart) is het vaak een stuk minder makkelijk. Dat komt omdat je overlevingsreacties dan actief worden. Vaak ben je op deze momenten gevoeliger voor reacties en adviezen van anderen. Soms zie je dan door de bomen het bos niet meer en voel je je onzeker. Dit maakt het lastiger om keuzes te maken. Dit zijn ook die welbekende knopjes waarop gedrukt kan worden, de momenten waarop anderen jou triggeren, jou raken in je kwetsbaarheid, zowel binnen als buiten je gezin. Zodra je je hier bewust van bent, kan hier verandering in komen en kun je voorbij deze eerste overlevingsreacties komen en het leven leven dat je wilt leven. Dat gaan verder dan positief denken. Je overlevingsreacties zijn ontstaan in de eerste 7 jaar van je leven, toen je fysieke lijf nog volop in ontwikkeling was. Ik help je graag deze overlevingsreacties helder te krijgen, de bij behorende kwaliteiten te benutten en de belemmeringen te doorbreken. Ineens wordt helder waarom jij doet wat je doet en daarmee krijg je de keuze om daar verandering in te brengen. Dit geldt ook voor je kinderen. Hun gedrag is altijd logisch als je het verhaal erachter kent.
Worden jouw diensten vergoed?
Ik sta ingeschreven in het coachregister van de NFG. Ik blijf me graag doorontwikkelen als mens en professional. Daarbij kan ik bij de NFG gebruik maken van professionals die ervaring hebben in kanten van mijn vak waar mijn interesse en kwaliteiten niet liggen zoals het juridische aspect. Dat betekent niet dat mijn diensten worden vergoed en dat is een bewuste keuze van mij. Ook ik maak graag mijn eigen bewuste keuzes en werk graag op mijn manier ipv volgens de regels en protocollen van een ander. Zo kan ik werken op een manier waar ik helemaal achter sta en in geloof en ligt de focus bij jouw groei. Ik zie investeren in het welzijn van jezelf en je gezin als de beste investering die je kunt doen. Dat is voor mij net zo vanzelfsprekend als investeren in goede voeding, kleding, sporten, de kapper etc.. Persoonlijke ontwikkeling is kiezen voor jezelf en je persoonlijk (gezins)geluk.

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je kinderen voor wat je ze van harte gunt.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019