kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

Verdiepingstraining Moederinstinctologie©: Van gedoe naar gedijen

In 5 ochtenden (of 2 dagen) deel ik informatie over de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 21 jaar die onmisbaar is voor iedere ouder en niet algemeen bekend is. Je gaat ook praktisch aan de slag zodat je met waardevolle tools en inzichten naar huis gaat.

Gedrag van kinderen is altijd logisch als je het verhaal erachter kent. Dat geldt natuurlijk ook voor jouzelf en je partner. Gun jezelf de kans om jouw/jullie verhaal te ontdekken.

Ik heb me in mijn leven veel onzeker gevoeld. Er is een ding waar ik nooit aan heb getwijfeld en dat is dat ik moeder wilde worden en het liefst van 4 kinderen. Ik zag het helemaal voor me en ging ervan uit dat ik een natuurtalent zou zijn. Totdat mijn grootste wens in vervulling ging. Dolgelukkig was ik en ik liep over van liefde voor onze dochter maar een natuurtalent als moeder voelde ik me (nog) niet. Als ik nu terugkijk wist ik heel goed wat ze nodig had alleen miste ik soms het vertrouwen en de tools om in actie te komen. Niet altijd natuurlijk. Er waren ook momenten waarop ik precies wist wat ik wilde doen en dat ook deed.

Doordat mijn kinderen het beste in mij naar boven halen, ben ik op zoek gegaan naar de tools en informatie die ik nodig had om de moeder te zijn die ik wilde zijn. De afgelopen 15 jaar heb ik me verdiept in de natuurlijke ontwikkeling van kinderen en met resultaat. Te weten welke wezenlijke vaardigheden mijn kinderen op welk moment aan het leren zijn maakte hun gedrag logisch en bracht ontspanning. Ik leerde te vertrouwen op mijn (moeder)gevoel en ontdekte hoe ik het meest van betekenis ben voor mijn kinderen.

5 dingen hebben voor mij het verschil gemaakt in de (op)voeding van mijn kinderen:

 1. beschikken over de juiste kennis
 2. op mezelf en mijn (moeder)gevoel leren vertrouwen
 3. weten wie ik ben, waar ik goed in ben en wat ik belangrijk vind
 4. leren omgaan met die momenten waarop ik mezelf tegenkom
 5. met mijn (overlevings)angst om leren gaan en juist de kracht van mijn ‘anders zijn’ ervaren en inzetten #krachtiginjekwetsbaarheid

Toen ik net moeder was, was mijn grootste (harte)wens voor mijn kinderen: ‘dat ze niet onzeker zijn’ want dat was hoe ik mij zoveel had gevoeld in mijn leven. Ik ontdekte dat dergelijke wensen niet werken. Als je iets wilt voorkomen is dat juist vaak wat je creëert. Mijn wens voor mijn kinderen veranderde. Nu is mijn grootste hartewens voor mijn kinderen: “dat ze bewust hun eigen keuze maken en dat deze volgende week weer anders mag zijn”. Je eigen keuze leer je te maken door te doen vanuit jezelf, te ervaren wat dat met je doet en dat mee te nemen bij de volgende keuze. Al doende leren, iedere dag weer, een leven lang. Ik geniet er volop van te zien en ervaren hoe onze oudste dochter deze hartewens inmiddels leeft. Voor mij als moeder (en voor haar) niet altijd makkelijk maar helemaal de moeite waard omdat ik zie hoe waardevol het is.

Ouder zijn is niet alleen je kind het leven leren maar ook zelf leren leven

Wil jij je natuurlijk leiderschap vergroten? Dan is deze verdiepingstraining iets voor jou. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.
Ik help je graag op weg.

Liefs Gerty

#keuzespecialist #geboortepatronen #mentorvoormoeders #moedervan4 #expertin9-jarigekinderen

Voor wie

Deze verdiepingstraining is voor ouders en verzorgers die:

 • van betekenis willen zijn voor zichzelf en hun omgeving.
 • graag hun eigen bewuste keuzes maken.
 • leergierig en nieuwsgierig zijn en zichzelf graag verder ontwikkelen. Je maakt graag werk van je dromen en bent bereid in de spiegel te kijken.
 • geloven dat onze kinderen het meeste leren van wat wij ze voorleven en hun kinderen willen voorleven wat ze ze van harte gunnen.
 • zichzelf tegenkomen in het ouderschap.
 • hun kind zien worstelen in het ‘anders zijn’: slim, gevoelig en creatief. Dat zijn de kinderen waar meer in zit dan eruit komt, wat gevolgen heeft voor hun zelfbeeld en veel frustratie oplevert.
 • investeren in het welzijn van zichzelf en hun gezin zien als de beste investering die je kunt doen.

Na deze dagen weet je:

 • wat je kind wanneer aan het leren is en hoe je van daaruit er het beste voor je kind kunt zijn.
 • hoe je een sfeer kunt creëren waarin de natuurlijke ontwikkeling van je kind èn jezelf optimaal kan plaatsvinden.
 • weet je wat de ontwikkeling van je kind kan belemmeren en hoe je daarmee om kunt gaan.
 • ontdek je wat je kind nodig heeft.
 • krijg je tips en tools die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven.
(H)erkenning geeft ruimte voor erkenning en gedrag wordt logisch wat zorgt voor ontspanning. Van daaruit kunnen andere keuzes worden gemaakt wat nieuwe mogelijkheden geeft.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • De natuurlijke ontwikkelingsfasen van kinderen van 0 tot 21 jaar. Onmisbare kennis voor iedere ouder.
 • Wat er specifiek rond het tiende levensjaar gebeurt, wat dat zo levensbepalend en levensverrijkend maakt, wat deze fase voor kinderen (en hun ouders) extra lastig maakt en hoe deze fase een positief effect kan hebben op het verloop van de puberteit van je kind.
 • De IK-ontwikkeling, welke momenten bepalend zijn in het ontwikkelen van je eigen identiteit en waarom een eigen identiteit zo belangrijk is.
 • Karakterologie en geboortepatronen, hoe de start van je leven impact heeft op de rest ervan.
 • Hoe ga je van ‘gedoe’ naar gedijen? Hoe ga je om met emoties en weerstand, van jezelf of de ander?
 • Wat als je niet matcht met ‘de norm’? Je voelt je anders, (be)leeft intens, bent een snelle (beeld)denker, sfeergevoelig en creatief #slimgevoeligèncreatief. De kans is groot dat je je kind (of jezelf) vooral herkent in het woord anders, wellicht ontdek je de rest tijdens deze 5 ochtenden / 2 dagen.

Praktische informatie

 • De dagen zijn van 09.30 tot 12.30 uur (bij 5 ochtenden) of van 10 tot 16 uur (bij 2 dagen).
 • Ik geef deze verdiepingstraining alleen op verzoek aan jou, jou en je partner, jou en je vriendin(nen).
 • Je investeert in jezelf en je gezin. De kosten van deze verdiepingstraining zijn (per training) 622,08 euro (voor 2 dagen) of 777,60 euro (voor 5 ochtenden). Jouw investering hangt af van met wie je deze training volgt: alleen of met je partner/vriendin(nen).
 • Deze dag is inclusief verse thee/koffie, lekkers, een hand-out, een werkboek en een dosis informatie en inspiratie.
 • Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW.
 • Is wat ik schrijf voor jou herkenbaar en voel je dat je erbij wilt zijn? Voel je vrij je vragen en twijfels met me te delen. Ik kijk graag met je mee of deze training iets voor jou is.

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je kinderen voor wat je ze van harte gunt.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019