kenniscentrum voor gevoelige moeders met een sterke wil

want gedrag is altijd logisch en wil begrepen worden, niet veranderd

Werkwijze en expertise

Gevoelsbeleving staat centraal binnen mijn werkwijze

Voelen/beleven/ervaren doen we allemaal. Je gevoel leren (h)erkennen en inzetten heb je misschien (nog) niet geleerd wat de momenten waarop je jezelf tegenkomt lastig maakt, zowel voor ouder als kind.

Ik heb me vanuit verschillende invalshoeken verdiept in gevoelsbeleving:
 • wat voelen/beleven/ervaren belangrijk maakt
 • hoe je het als kwaliteit kunt inzetten
 • hoe je omgaat met waar het je belemmert om gelukkig te zijn.

Dat heeft geleid tot de volgende expertises:

Als zaadjesplanter en Moederinstinctoloog© help ik jou als mens, moeder en professional naar je onderbuikgevoel te luisteren en handelen.
Waarom?
Zodat je (meer) voldoening in je leven en werk ervaart en een inspirerend voorbeeld bent voor je kind(eren).
Kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven dus leef je kinderen voor wat je ze van harte gunt.

Waarom zou ik me daar als ouder in verdiepen?

 • Als een kind leert zijn/haar (onderbuik)gevoel te ontwikkelen zal het leren op zijn/haar gevoel te vertrouwen, een voorwaarde om jezelf te kunnen zijn en je eigen keuzes te kunnen maken. Zonder dat gevoel ga je twijfelen of piekeren en keuzes maken op basis van je buitenwereld ipv je binnenwereld. Dan leef je in reactie op de ander ipv vanuit jezelf en dat gaat je vroeg of laat opbreken (vaak zo rond de 40 jaar). Misschien herken je dit bij jezelf. Dat kan anders, voor jou en voor je kind.
 • Onze kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven. Het grootste cadeau dat je jezelf en je kind kunt geven is dat je voorleeft wat je je kind van harte gunt. Dat wat je zegt, doet, uitstraalt en wenst klopt met elkaar. Ouder zijn is niet alleen je kind het leven leren maar ook zelf leren leven.

Hoe ontwikkel je dat onderbuikgevoel?

Door je eigen ervaringen op te doen en al doende te leren, iedere dag weer, een leven lang. Zo ontdek je gaandeweg wat wel en wat niet bij je past en wat jouw manier van doen is. Hierbij kunnen kinderen onze hulp goed gebruiken.

Wat maakt gevoelsbeleving zo lastig:

 • Gevoelsbeleving is niet zichtbaar wel voelbaar. Het effect is wel zichtbaar in gedrag en lichaamstaal.
 • Gevoelsbeleving gaat je verstand te boven. Dat maakt het zo lastig om het in de juiste woorden te vangen.
 • Gevoelsbeleving is subjectief. Dat waar de een wakker van ligt valt de ander niet eens op.
 • Gevoelsbeleving hoeft niet reëel te zijn. Wat je beleeft hoeft niet waar te zijn maar voor jou voelt het wel heel echt en waar en dat kun je niet zomaar even uitschakelen.

Voelen/beleven/ervaren zorgt er ook voor dat kinderen:

 • betrokken raken
 • een verbinding met iets of iemand hebben
 • waardering krijgen voor
 • intrinsiek gemotiveerd zijn (van binnen uit in actie willen komen)
 • hun denken verbinden met hun doen, een noodzakelijk stap die vaak wordt overgeslagen.
 • hun leven inrichten.
En… als je iets als leuk ervaart, als het fijn voelt maakt je brein makkelijker nieuwe verbindingen aan dus gaat het leren moeitelozer.

Dit gun je toch ieder kind.

Waar

Ik werk zowel binnen als buiten in de natuur, een prachtige plek om tot jezelf te komen en op te laden.

Mijn coaching en begeleiding is erop gericht dat zowel jij als je kind:

 • weet wie je bent, waar je goed in bent, waar je blij van wordt en waar je helemaal niet blij van wordt en waarom niet.
 • om kunt gaan met de momenten waarop je jezelf tegenkomt waardoor je minder getriggerd wordt en weet hoe te handelen als dat wel gebeurt.
 • de juiste mindset en het vertrouwen hebt om je dromen en doelen waar te maken. Je ziet de mogelijkheden en benut ze.
 • gewoon jezelf kunt zijn en ook kunt genieten van het leven. Dat wat je anders maakt belemmert je niet langer.

Anders

Je anders voelen dan je omgeving kan je beperken en weerhouden om dingen te doen op de bij jou passende manier die tot het beste resultaat leidt en de minste energie kost. Ontdek wat jouw manier is, hoe jij denkt, voelt, leert en handelt en zet de deur naar nieuwe mogelijkheden open.

#anders #intens #sfeergevoelig #snelle #beelddenker

Hoe weet je wie je bent?

Dat ervaar en leer je door in contact met anderen te zijn. Als je jezelf nauwelijks herkent in de mensen om je heen, hoe weet je dan wie je bent? Je kunt je eenzaam en onzeker gaan voelen. Contact met gelijkgestemden is belangrijk en geeft zelfvertrouwen. Door persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf kennen en waarderen en kun je (op)groeien en opbloeien.

In 2014 kreeg ik van mijn toen 9-jarige dochter een houten hart voor mijn verjaardag. “Kijk mama, hier kun je je hartewens in doen”. Ik vroeg haar een hartewens voor mij te schrijven en dat deed ze.

Vooral de ‘en bent’ vind ik geniaal. Wat een wijsheid voor een 9-jarige. Je kunt namelijk heel je leven gelukkig willen worden en het nooit zijn. Ze raakte hiermee precies wat ik voor mezelf, mijn gezin en ook met jou (en jouw gezin) wil bereiken.

Als keuzespecialist help ik moeders een sfeer te creëren waarin de natuurlijke ontwikkeling van hun kind(eren) èn henzelf optimaal kan plaatsvinden. Ik help ze hun dromen en doelen helder te krijgen, hun eigen bewuste keuzes te maken en om te gaan met en te genieten van wat er dan gebeurt → van gedoe naar gedijen.

Geboortepatronen, karakterologie en de natuurlijke ontwikkelingsfasen zijn de basis van waaruit ik werk.

3 invalshoeken waarin gevoelsbeleving een grote rol speelt vol waardevolle informatie, tips en tools voor waar het je belemmert om gelukkig te zijn.

Geboortepatronen

Gevoelsbeleving heeft impact op ons vanaf het prille begin. Een ervaring geeft een gevoel en dat gevoel doet iets. Dat leidt tot een reactie die wordt herhaald en opgeslagen in het lijf.

het gaat er niet om dat het anders had moeten gaan. Een geboorte gaat zoals deze gaat. Je hebt je beste keuze gemaakt met de informatie en mogelijkheden die je op dat moment tot je beschikking had.

Inzicht in het geboorteverhaal kan veel duidelijk maken over het gedrag van nu. Zeker als het gaat om gedrag wat belemmert. Waar het vandaan komt geeft inzicht in wat er nodig is om deze belemmering te doorbreken. Een waardevolle ervaring voor iedereen die geboren is.

Karakterologie

De karakterologie heeft veel raakvlakken met de geboortepatronen. Ook hierin speelt gevoelsbeleving een grote rol.

In de eerste 7 jaar van je leven (inclusief zwangerschap) ontwikkelt iedereen 5 overlevingsstrategieën. Je ervaart stress, daar reageer je op. Een reactie die je op dat moment helpt om met deze stress om te gaan. Die reactie ga je herhalen waardoor een gedragspatroon ontstaat.

Het fascinerende is dat deze ontwikkeling gekoppeld is aan de ontwikkeling van het fysieke lichaam. Deze gedragspatronen zitten dus niet alleen tussen je oren.

Karakterologie geeft je een andere en verhelderende KIJK op termen als hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid.

Natuurlijke ontwikkelingsfasen

Weten wanneer je kind wat aan het leren is. In welke ontwikkelingsfase zit hij/zij, wat komt daarbij KIJKen en wat is er  nodig? Dat is waardevolle informatie voor iedereen die met kinderen te maken heeft.

Daarbij zijn de belangrijke momenten in de IK-ontwikkeling zijn de momenten dat je ‘jezelf tegenkomt’… dat je een grens ervaart… dat je weerstand voelt. Je vindt ergens iets (of heel veel) van. Dat zijn DE leermomenten… de kansen om te gedijen zowel voor de kinderen als voor jezelf. Vaak zijn het ook de momenten waarvan we willen dat ze heel snel voorbijgaan. Hoe mooi is het als we kinderen bij deze momenten kunnen ondersteunen. Wie weet leren we er zelf ook nog iets van.

Mijn missie

Ik droom van een wereld waarin jij als mens, moeder en professional op jezelf vertrouwt, van daaruit denkt, voelt en bewust handelt en dit doorgeeft aan je kinderen waardoor je het beste in jezelf en jouw omgeving naar boven haalt. Leven, leren en werken vanuit jezelf in verbinding met de ander in plaats van in reactie op de ander. Je kent jouw kwaliteiten en durft je dromen en doelen daarmee waar te maken en bent daarmee van betekenis voor jezelf en de wereld om je heen.

Droom jij hier ook van?

Stel je vraag

De Cirkel

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
wat ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen
wat ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen,
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijn ware zelf voel van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Gecertificeerd Geboren Professional:

Geregistreerd in het Coachregister bij:

De woorden op deze website zijn geboren uit mijn ervaringen van de afgelopen 8 jaar of eigenlijk de afgelopen 49 jaar. Een proces waarin ik veel liefde, tijd, aandacht, energie en geld  heb geïnvesteerd. Voel je vrij om je door mijn woorden te laten inspireren, ook als collega-professional. Alle rechten van deze woorden blijven aan KIJKmetGerty voorbehouden. Zonder voorafgaande toestemming en naamsvermelding mag niets van dit materiaal (van de website of uit het lesmateriaal) worden gebruikt of verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden door middel van druk, eigen website, fotokopie, of anderszins.
KIJKmetGerty 2011 – 2019